Best Recipes
s batátovým pyré

Marcipánové guľky

Ak máte radi marcipán tak ako my, tak teraz si prídete na svoje. Tieto guľky sú vďaka použitým surovinám možno trošku nezvyčajné, ale všetci ochutnávači sa zhodli na jednom: sú fantastické!

Ingredients

250 g marcipánu

60 g celým neošúpaných mandlí

1 vajíčko

80 g batátového pyré

3/4 ČL sušeného zázvoru

20 g amarantovej múky

40 g mandľovej múky

celé mandle bez šupky na ozdobu



Príprava
Kroky: 6

Tento recept som odkukala od Silvie Horeckej (www.horecka.sk), takže ak by ste si chceli prečítať k receptu viac informácií, odporúčam navštíviť jej stránku. 

1.

Marcipán nastrúham do misky na hrubom strúhadle.

2.

Celé, neošúpané mandle zomeliem na mlynčeku na kávu a spolu s bielkom, batátovým pyré, múkami a sušeným zázvorom pridám k postrúhanému marcipánu.

3.

Vypracujem cesto, ktoré zabalím do fólie a dám ho aspoň na hodinu do chladničky.

4.

Po vychladení odoberám z cesta množstvo zodpovedajúce približne objemu polievkovej lyžice a tvarujem guľky.

5.

Každú guľku odzobím tromi mandľami bez šupky a poukladám na plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.

6.

Všetky guľky potriem žĺtkom, ktoré mi ešte zostalo (vymiešam ho s troškou vody) a pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 15 minút.

Z tohto množstva som pripravila asi 25 guličiek. Ich množstvo závisí od toho, aké veľké ich budete robiť. Keďže som mala mandle väčšie, robila som väčšie aj guličky. 

Výsledná chuť guličiek je závislá aj na kvalite marcipánu, ktorý použijete. Ako som objavila marcipán značky Rapunzel, nekupujem už žiadny iný. Tento obsahuje totiž až 50%! mandlí a zbytok je med. To je všetko. Tak si viete predstaviť tú úžasnú chuť. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Linecké kokosky

Keď som bola malá, tak jedným z bežne dostupných zákuskov boli linecké kolieska s kokoskou, zlepené džemom a máčané v čokoláde. Pamätáte si ich? Ja som si na tieto sviatky vyrobila ich verziu bez múky a cukru.

Vanilkové rožky bez cukru

Všetko je len otázka zvyku. Ak si raz zvyknete na život bez cukru (alebo iba s minimom cukru), ani také klasické vanilkové rožky vám už nebudú veľmi chutiť. To si už potom budete na Vianoce pripravovať len takéto, bez cukru.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta