Best Recipes
v slanej verzii

Mrkvová roláda

Slaná mrkvová roláda je neskutočná pochúťka, ktorou ohromíte každú návštevu. Teda aspoň u nás je obľúbeným občerstvením, keď čakáme hostí. Ale pozor! Keď ju pripravíte prvý krát, možno sa o ňu nebudete chcieť ani podeliť.

na korpus:

250 g tvrdého syra

250 g mrkvy

4 vajíčka

cca 1/2 ČL soli


na krém:

125 g krémového syra (lučiny) z kozieho mlieka

250 g ricotty

1 menší strúčik cesnaku

soľ podľa chuti



Príprava
Kroky: 8

1.

Tvrdý syr a mrkvu nastúham na hrubo a premiešam.

2.

Pridám vajíčka a soľ a opäť dobre premiešam.

3.

Takto pripravené cesto rozprestriem na tenko na plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.

4.

Pečiem v rúre vyhriatej na 200 stupňov, približne 20 minút, alebo do zlatista.

5.

Po upečení ešte teplú roládu zrolujem (aj s papierom na ktorom sa piekla) a nechám vychladnúť.

6.

Po vychladnutí roládu opatrne vystriem a dám dole papier na pečenie. Keďže syr má v sebe tuku dosť, pôjde to hladko.

7.

Potriem pripraveným krémom, opäť zrolujem a dám do chladničky dobre vychladiť.

8.

Krém pripravím veľmi jednoducho: lučinu a ricottu spolu premiešam a dochutím rozdrveným strúčikom cesnaku. Podľa chuti dosolím.

Na prípravu tejto rolády som použila čedar, ten máme najradšej, hodí sa však akýkoľvek tvrdý syr. Podľa toho aký syr použijete, podľa toho opatrne so soľou. Niektoré syry sú slané viac, iné menej.

250 g mrkvy, to sú približne 4 stredne veľké kusy, nemusíte ju vážiť úplne presne. 

No a čo sa plnky týka, použite akúkoľvek slanú nátierku, ktorú máte radi. Výborne sa hodí napríklad aj bryndzová, či cuketová. Pridať k nej môžete napríklad aj listy mladého špenátu, kukuricu, či jarnú cibuľku. Roláda tak bude farebnejšia. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

s kešu krémom

Power koláčiky