Best Recipes
s tvarohom a ovocím

Narodeninová torta

Toto bola narodeninová torta pre moju maminu. Na facebookovej stránke mala u vás taký úspech, že som sa rozhodla zaradiť ju medzi recepty. Takže žiadaný recept na tvarohovo-šľahačkový krém nájdete tu.

potrebujeme:

hotový tortový korpus

drobné ovocie na ozdobu

jahodový džem

amaretto (nemusí byť)


na krém:

500 g jemného tvarohu

práškový cukor podľa chuti

500 ml šľahačkovej smotay

1 bal. (50 g) želtínového stužovača



Príprava
Kroky: 8

1.

Tortový korpus upečiem podľa receptu a nechám vychladnúť.

2.

Tvaroh vymiešam s cukrom. Ja pridávam len tak od oka, najskôr 3 lyžice a potom ochutnám. 

3.

Smotanu vyšľahám do tuhej šľahačky a jemne vareškou vmiešam do osladeného tvarohu. 

4.

Želatínový stužovač pripravím podľa návodu na obale a postupne do neho vmiešam tvarohovo-šľahačkový krém.

5.

Tortový korpus rozrežem na tri časti a začnem plniť.

6.

Spodnú časť korpusu pokvapkám amarettom (mandľovým likérom) a natriem tenkou vrstvou jahodového džemu. Naň rozotriem časť krému a pridám pár kúskov ovocia.

7.

Týmto spôsobom pokračujem ďalšou vrstvou. Na tretí (horný) kus korpus už dávam len krém, ktorý zarovnám, tak ako aj okraje torty.

8.

Dôležité je nechať torte dostatok času na vychladenie a stuhnutie v chladničke. Ja ju ozdobujem až po stuhnutí, lebo aj ovocie má svoju váhu, tak aby mi krém pekne držal a nevytekal.

Keďže krém je najskôr tekutejší (stuhne až po vychladení), nedávajte na jednotlivé vrstvy toho veľa, lebo vám vytečie. Ak by ste sa toho obávali, tak dajte vždy jednu vrstvu stuhnúť na pár minút do mrazničky a až potom priložte ďalšiu časť korpusu. 
Ak máte svoj osvedčený recept na tortový korpus, tak upečte pokojne ten. Recept na ten môj obľúbený nájdete tu.

Namiesto mandľového likéru môžete použiť aj klasický rum alebo ho môžete aj úplne vynechať. Určite by som ale nevynechala džem, ten dá tortičke svoju šťavnatosť a sladkosť. Aj preto napríklad krém veľmi nesladím.

Ovocie použite aké máte. Nám najviac chutí mix sladkého a kyselšieho. Na ozdobu som použila aj klasické talianske sušienky amaretti, ktoré ladia s likérom, ktorým som pokvapkala korpusy. Ale tie môžete samozrejme vynechať.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

s kešu krémom

Power koláčiky