Best Recipes
iba tri ingrediencie

Nátierka z medvedieho cenaku

V jednoduchosti je krása. V prípade receptu na nátierku z medvedieho cesnaku to platí priam ukážkovo. Na začiatku sú tri ingrediencie, nasleduje jednoduchá a rýchla príprava a všetko uzatvára fantastická chuť.

potrebujeme:

240 g bielej Lučiny

cca 50 g parmenzánu

veľkú hrsť medvedieho cesnaku



Príprava
Kroky: 3

Keďže sezóna medvedieho cesnaku trvá veľmi krátko, snažím sa uchovať si ho na dlhšiu dobu buď tak, že z neho pripravím pesto, alebo ho zamrazím spolu s olivovým olejom. Takto zmrazený mi vydrží predsa len o niečo dlhšie.

1.

Medvedí cesnak najskôr dobre umyjem a v sušičke na šalát sa zbavím prebytočnej vody na listoch.

2.

Potom už len vložím Lučinu, nastrúhaný parmezán a umytý medvedí cesnak do kuchynského robota so sekacím nožom a všetko spolu rozmixujem.

3.

Podľa chuti ešte prípadne dosolím a podávam.

Nátierku najskôr rozmixujem s jednou veľkou hrsťou medvedieho cesnaku. Ochutnám a ak chcem ešte výraznejšiu cesnakovú chuť, tak pridám ďalšiu hrsť medvedieho cesnaku.

Olej s medvedím cesnakom pripravujem veľmi jednoducho. Obe ingrediencie spolu rozmixujem do požadovanej konzistencie. Dám do dobre uzatvárateľného pohárika a takto mi v chladničke vydrží pár dní. 

Odporúčam však pripraviť si oleja s medvedím cesnakom viac (treba ho využiť, keď je v sezóne). Ochutený olej potom nalejem do tvorítka na ľad a dám zamraziť. Po zmrazení vyberiem olejové kocky z formičiek a presuniem ich do plastového sáčku. Takto mám ochutený olej v mrazničke kedykoľvek k dispozícii. Rovnakým spôsobom si zmrazujem a iné bylinky, ktoré doma mám a nestihla by som ich všetky spotrebovať čerstvé.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Bylinkový falafel

Ak patríte k milovníkom podobných maškrtiek, skúste aj túto moju bylinkovú verziu s množstvom voňavého korenia.

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

Mrkvová roláda

Slaná mrkvová roláda je neskutočná pochúťka, ktorou ohromíte každú návštevu. Teda aspoň u nás je obľúbeným občerstvením, keď čakáme hostí. Ale pozor! Keď ju pripravíte prvý krát, možno sa o ňu nebudete chcieť ani podeliť.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Vajíčkový šalát bez majonézy

Keď ochutnáte tento vajíčkový šalát, nebudete veriť, že v ňom nie je žiadna majonéza. A ani vám v ňom chýbať nebude. :-P Postačí kopec čerstvej zeleniny a chrumkavé pečivo.

Cviklová nátierka

Zbožňujem nátierky. A to ich pritom nemusím jesť ani s chlebom či iným pečivom. Veľakrát mi stačí rôzna nakrájaná zelenina. Táto cviklová je jedným z mojich aktuálnych favoritov.

Plnené šampiňóny

Priznám sa, že nepatrím k veľkým milovníkom húb. Tieto zapekané šampiňóny plnené ricottou sú však presne tou výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. Výborné ako bezmäsitý hlavný chod, či ako chuťovka na oslave.

Orechová nátierka

Musím sa priznať, že mne osobne trvalo dosť dlho, kým som prišla na to, že nátierky nemusia vždy obsahovať ako základ iba maslo. A vďaka tomu, že som učenlivá, objavila som množstvo nových chutí. Napríklad túto orechovú nátierku musíte najskôr ochutnať, aby ste pochopili o čom hovorím.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

základný recept

Majonézový dresing

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

s kešu krémom

Power koláčiky