125 g hladkej špaldovej múky
125 g celozrnných vločiek (ovsených, špaldových, ...)
125 g masla
60 g práškového cukru (ale postačí aj 30 g)
2 žĺtky
štipku soli
džem na zlepovanie
Príprava
Kroky: 6
Linecké kolieska nemusíme zlepovať džemom, ak nechceme. Možeme ich podávať "len" ako klasické sušienky, ozdobiť ich farebnou polevou, poliať čokoládou ...
Ovsené (alebo iné) vločky najskôr zomeliem v mlynčeku na kávu na jemný prášok. Ak nepoužívam klasický práškový cukor, ale napríklad prírodný trstinový, zomeliem aj ten.
Cesto vypracujem v kuchynskom robote so sekacím nožom. Dám do neho múku, zomleté ovsené vločky, cukor, štipku soli, maslo a žĺtky.
O niekoľko sekúnd sú všetky suroviny spojené. Takto vypracované cesto zabalím do potravinovej fólie a dám aspoň na pol hodinku do chladničky.
Potom cesto vyvaľkám, vykrojím vybrané tvary a poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút, v závislosti od hrúbky a veľkosti vykrojených tvarov.
Po vychladnutí zlepujem džemom podľa vlastného výberu.
Výber sladidla nechám na vás. Použite čo máte doma, resp.na čo ste zvyknutí. Ja používam buď práškový cukor, ale najčastejšie asi zomletý prírodný trstinový.
Ak sa vám nechce mlieť vločky, nahraďte ich napríklad ovsenou múkou. Alebo akoukoľvek inou, zdravšou aletrnatívou ku klasicej bielej múke.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Linecké pečivo bez múky
Kváskové panettone
Zlepované kešu hviezdičky
Opité medovníky
Vianočný koláč
Sušienky s mandľovým maslom
Linecké pečivo
Zázvorové rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje