Best Recipes
s cmarom

Rezeň bez strúhanky a vajec

Taký dobrý rezeň raz za čas dobre padne, že? Naučím vás robiť také, pri ktorých nepotrebujete žiadnu strúhanku, ani vajíčka na obaľovanie a aj tak budú chrumkavé.

na rezne:

cca 600 g kuracích pŕs

1 l cmaru

soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika


na obaľovanie:

3 šálky hladkej múky

2 balíčky prášku do pečiva

3 ĆL soli

1 ČL mletého čierneho korenia


na vyprážanie:

bravčovú masť alebo olej



Príprava
Kroky: 6

1.

Kuracie prsia naporcujem na jednotlivé rezne a ochutím ich soľou, mletým čiernym korením a červenou paprikou.

2.

Ochutené rezne dám do misky a zalejem ich cmarom. Trochu ich poprekladám, aby boli obalené zo všetkých strán.

3.

Rezne prikryjem a dáme na pol hodinu marinovať do chladničky.

4.

Medzitým si pripravím zmes na obaľovanie. Hladkú múku zmiešam s práškom do pečiva, soľou a korením.

5.

Rezne vyberiem z marinády a obalím ich v ochutenej múke.

6.

Vysmážam na roztopenej bravčovej masti alebo na oleji.

Práve vďaka prášku do pečiva budú rezne extra chrumkavé a vďaka marinovaniu v kyslom mlieku zase krásne šťavnaté.
Rozhodnutie či budete vyprážať na masti alebo oleji nechám na vás. V každom prípade sa snažte rezne nepripiecť veľmi do tmava a nezabudnite nechať odkvapkať prebytočný tuk na papierovej kuchynskej utierke.

A najmä myslite na to, že v múke obaľovaný a vyprážaný rezeň je naozaj len príležitostná "maškrta", nie jedlo na každý deň. 😉

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Kura Tikka Masala

Voňavé, lahodné a pre niekoho možno ešte stále exotické jedlo. Ja som (zatiaľ) najlepšiu "tikku" jedla paradoxne v Portugalsku, v reštaurácii, ktorá patrila jednej indickej rodine. Táto moja verzia nie je síce úplne ako originál, ale tiež nám veľmi chutí.

Pečená fašírka

Toto je moja veľmi zjednodušená verzia plnenej pečenej fašírky. Verzia je to síce jednoduchá a rýchla, ale na chuti jej to v ničom neubralo. Práve naopak, podľa mňa je oveľa šťavnatejšia a ľahšie stráviteľnejšia, keďže do nej nepridávam žiadnu strúhanku, či pečivo.

Pečeňová paštéta

Pečienku (alebo pečeň) nejem a ani nevarím. Nechutí mi. Pečeňová paštéta je však výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. Dokonca i zbytok rodiny sa na ňu doslova vrhol a mala som čo robiť, aby som ju stihla nafotiť.

Trhané bravčové mäso

Pomalý hrniec je môj veľký kamarát nielen pri varení vývarov. Vďaka nemu je aj príprava šťavnatého trhaného bravčového mäska hračka.

Losos s omáčkou z grilovanej zeleniny

I keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, losos s omáčkou z grilovanej zeleniny je veľmi rýchle jedlo plné zeleniny. Chutné a zdravé..

Krkovička v skle

a viem, že toto nie je práve najzdravší recept. Aj keď ... vždy ide len o uhol pohľadu, že? Krkovička v skle sa hodí na akékoľvek príležitosti. S čerstvým chlebom, cibuľkou, či zaváranou uhorkou máte hneď pripravenú výdatnú večeru. A verím, že poteší aj ako jedlý darček.

Panenka s medom a zázvorom

Lahodná úprava bravčovej panenky na čínsky spôsob. Jej výsledná chuť vás naozaj dostane. Okrem medu a zázvoru nesmie chýbať chrumkavá zelenina, sezamové semienka a rezance.

Domáca huspenina

Huspenina. Tak zvláštne znejúce slovo, však? Keďže sa u našej babky pravidelne konali zabíjačky, bola pravidelne aj huspenina. Ako dieťa som ju veľmi nemusela (možno preto, že som v tom čase nemala veľmi v obľube surovú cibuľu?). Teraz som už veľká a uvarila som si svoju vlastnú.... tú najlepšiu!

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem

osviežujúci dezert

Marhuľové rezy

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s pudingovým krémom

Krehké ovocné košíčky

s vločkami a tvarohom

Šťavnatý ríbezľový koláč

s malinovou omáčkou

Jogurtová panna cotta

s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

cícerová chuťovka trochu inak

Bylinkový falafel