Best Recipes
s tvarohom

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

potrebujeme:

cca 4 väčšie broskyne

250 g plnotučného hrudkového tvarohu

250 ml šľahačkovej smotany

cukor podľa chuti (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 3

U nás doma sa vždy nájde v mrazničke nejaké ovocie. Vďaka tomu viem doslova za pár minút vyrobiť domácu zmrzlinu. ⁠

1.

Broskyne som ošúpala, nakrájala na mesiačiky a dala do mrazničky. Tým, že boli broskyne naozaj zrelé a šťavnaté, išli ošúpať veľmi jednoducho. 

2.

Zamrznuté ovocie dám do kuchynského robota so sekacím nožom a rozmixujem ho skoro na kašu. 

3.

K broskyniam pridám tvaroh a smotanu a opäť všetko rozmixujem. 

 

Konzistenciu zmrzliny prispôsobte svojej chuti. Ak máte radi v zmrzline kúsky ovocia, nerozmixujte broskyne veľmi na jemno. Vďaka tomu, že ovocie bolo naozaj zrelé, bolo aj dostatočne sladké. Rovnako použite plnotučného tvarohu a smotany prispeje k tomu, že nemám potrebu zmrzlinu dosladiť. 
Na dochutenie však môžete použiť napríklad trošku vanilky, či pár lístkov mäty. 
Ak chcete zmrzlinu viac ovocnú, ako tvarohovú, uberte množstvo tvarohu a pridajte viac broskýň.

Použitie mrazeného ovocia sa postará o to, že zmrzlinu viete ihneď podávať ako mrazený krém. Keď robíte zmrzlinu do zásoby a dáte ju do mrazničky, pred podávaním ju treba nechať trochu rozmrznúť, aby sa dala naberať. ⁠⠀
Niekedy ju zase zamrazím vo formičkách na nanuky (v takom prípade odpadá čakanie na "povolenie" zmrzliny a môže sa ihneď jesť).

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Tvarohové guľky

Tvarohové guľky si pamätám z detstva. Moja babka ich pripravovala so studenou marhuľovou omáčkou. Ja som si vymyslela ich verziu bez cukru, s omáčkou jahodovou. Mňamka! Keď použijete zrelé, prirodzene sladké ovocie, tak naozaj nepotrebujete žiaden cukor.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Cviklové brownies

Doslova kultový čokoládový koláč - brownie(s), poznajú asi všetci. Ja som tentoraz skúsila jeho o niečo nezvyčajnešiu verziu. Cviklové brownies zjedli u nás hlavne chlapi a bez frflania!

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s krevetami

Polievka Tom Yum

s citrónovou polevou

Citrónovo-makový chlebíček

s granátovým jablkom

Brokolicový šalát

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s tvarohom a ovocím

Narodeninová torta


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s pudingovým krémom

Krehké ovocné košíčky

cícerová chuťovka trochu inak

Bylinkový falafel

základný recept

Majonézový dresing