Best Recipes
s pudingovým krémom

Krehké ovocné košíčky

Jednoduchý a pritom oku lahodiaci osviežujúci letný dezert. Náplň, či zdobenie môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie.

na krehké cesto:

250 g hladkej múky

125 g masla

štipku soli

1 žĺtok (alebo 1 celé malé vajce)


na pudingový krém:

350 ml plnotučného mlieka

1 balenie vanilkového pudingového prášku

250 g jemného tvarohu

cukor podľa chuti


na dokončenie:

rôzne drobné ovocie

číre tortové želé



Príprava
Kroky: 5

Prípravu týchto košíčkov môžete poňať ako takú skladačku. Pripravené korpusy z krehkého cesta naplňte buď vašim obľúbeným krémom alebo iba džemom, ozdote rôznym ovocím, ... Aby povrch košíčkov neobschol, potrela som ich čírym tortovým želé. Budú sa tak aj pekne lesknúť. Tento krok môžete vynechať, ak plánujete košíčky ihneď konzumovať.

1.

Začnem prípravou krehkého cesta. Všetky suroviny dám do kuchynského robota so sekacím nožom a vypracujem cesto. Zabalím ho do potravinovej fólie a dám aspoň na pol hodinu - hodinu do chladničky.

2.

Vychladené cesto rozvaľkám medzi dvoma kusmi papiera na pečenie (alebo fólie). Nemusím tak pridávať žiadnu ďalšiu múku na podsýpanie a aj manipulácia s cestom je jednoduchšia. Vykrojím kolieska podľa formičiek, ktoré sa chystám použiť. Ich dno popichám vidličkou.

3.

Formičky naplnené cestom poukladám na plech a pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 - 15 minút, alebo do ružova, v závislosti od veľkosti košíčkov. V tomto prípade nepoužívam spôsob tzv. "slepého pečenia", ale košíčky rovno pečiem.

4.

Krém pripravím veľmi jednoducho. Uvarím vanilkový puding podľa návodu na obale a nechám ho vychladnúť. Jemný, krémový tvaroh potom vymiešam s pudingom a podľa chuti dosladím. 

Hladký krém sa vám podarí vymiešať iba vtedy, ak puding a aj tvaroh budú mať rovankú izbovú teplotu. 

5.

Pripraveným krémom naplním vychladnuté košíčky a ozdobím ovocím. Na záver ich potriem čírym tortovým želé, ktoré som si pripravila podľa návodu na obale.

 

Niekoľko užitočných informácií, ktoré sa oplatí vedieť pri príprave krehkého cesta, nájdete aj v článku tu

Okrem pudingovo-tvarohového krému môžete použiť akýkoľvek maslový krém alebo ak krémy neobľubujete, použite džem. Rovnako sa môžete vyhrať aj s ochutením krehkého cesta. Pridaním kvapky vanilkového extraktu, strúhaného kokosu, orieškov, či kakaa posuniete košíčky na inú chuťovú úroveň. 

Ak nemáte formičky na pečenie košíčkov, vystačíte si napríklad aj s formou na muffiny. Z vyvaľkaného cesta vykrojte kolieska o niečo väčšie ako je priemer muffinov, aby vám vznikol aj okraj (alebo steny košíčka), poukladajte na ich dno a môžete piecť.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Marhuľové rezy

Podobný koláčik si pamätám z detstva. Namiesto pátrania po jeho recepte som trochu zaimprovizovala a "vymyslela" som si svoj vlastný.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Ovsené lievance s jablkom

Raz do týždňa si naše deti vypýtajú sladký obed. A obyčajne by to mali byť palacinky. Tento raz som im ale pripravila tieto skvelé ovsené lievance. Jablko im dodá sladkosť, preto pridávať do nich cukor je úplne zbytočné.

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Šľahačková torta

Veľmi jednoduchá, ale o to efektnejšia torta, ktorá je ako stvorená na letnú párty, či oslavu. Kombinácii čerstvého ovocia a šľahačky neodolá nikto. :-)

Piškótová roláda

Roláda môže byť pre niekoho výzvou (alebo strašiakom?), ale nemajte obavy. Ak budete postupovať podľa môjho receptu, určite sa vám podarí.

Parené buchty

Parené buchty sú u nás sladkou "klasikou" už od môjho detstva. I keď ich príprava chvíľu trvá, nie je to nič zložité. Každá gazdinka má zrejme svoj overený recept... a toto je ten môj :-).

Power koláčiky

Tieto power koláčiky patria k sladkostiam, ktoré ma nabijú energiou a vyčaria úsmev na tvári, lebo mi veeeľmi chutia. Ich názov bol však inšpirovaný aj tým, že na ich výrobu som použila samé dobré power "vecičky", ako kešu krém, kokosový olej a kolagén.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem

s vločkami a tvarohom

Šťavnatý ríbezľový koláč

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z pomalého hrnca

Trhané bravčové mäso

z kvásku poliš

Domáce bagety

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky