Best Recipes
mrazená pochúťka

Mangová zmrzlina

Leto bez zmrzliny, nanukov, či sorbetov si nevedia predstaviť asi mnohí z nás. O tom, aké jednoduché je pripraviť si túto mrazenú pochúťku doma, vás presvedčí nasledujúci recept. Na výrobu mangovej zmrzliny potrebujete len dve ingrediencie.

potrebujeme:

400 g mrazeného manga

250 ml šľahačkovej smotany



Príprava
Kroky: 3

Mrazené mango vám prácu výrazne uľahčí. Jednak sa už nemusíte trápiť s krájaním čerstvého manga a príprava zmrzliny bude oveľa rýchlejšia.

1.

Zamrznuté kocky manga rozmixujem.

2.

K rozmixovanému pyré vlejem šľahačkovú smotanu a opäť krátko premixujem, aby sa všetko dobre spojilo.

3.

Mangovo-šľahačkovú hmotu presuniem do silikónovej obĺžnikovej formy a dám ešte zamraziť.

Po rozmixovaní so šľahačkovou smotanou vám vznikne už zmrazený krém, ktorý môžete buď ihneď podávať v miskách, alebo ho dáte do formy a do mrazničky, aby sa dal krájať.
Potrebujete však samozrejme dostatočne výkonný mixér (ideálne ak vie rozmixovať ľadové kocky) alebo kuchynského pomocníka so sekacími nožmi. Mango môžete rozmixovať buď na úplne hladké pyré alebo sa s tým mixovaním nebudete veľmi trápiť a necháte v ňom zopár kúskov. Ak by vám to mixovanie išlo ťažšie, tak si pomôžte tým, že k mangu najskôr prilejete trošku vody.
Z rozmixovanej hmoty môžete vyrobiť pokojne aj nanuky, alebo použite rôzne menšie silikónové formičky (napríklad na muffiny) a zamrazíte tak jednotlivé, pekne vytvarované porcie.

K mangovej zmrzline sa nielen na ozdobu výborne hodia pistácie a malé lístky mäty.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Mandľovo-jahodový koláč

Stačí rozmixovať zopár surovín a výborný koláč máte pripravený doslova za pár minút. Ani rúru nemusíte zapínať.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

zjednodušená verzia

Parížske rožky

so slivkovým lekvárom

Perníková roláda

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

plnené marcipánom

Opité medovníky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky