medovníkové cesto
marcipán
rum
prírodný trstinový cukor
Príprava
Kroky: 5
Na mojej "starej" stránke ste mohli nájsť recept na medovníky, ktoré som plnila slivkovým lekvárom a poliala čokoládou. Lenka Mančíková (www.zdravepecenie.sk) ma inšpirovala k tejto ich "opitej" verzii. Ak ich vyskúšate, neoľutujete!
Na prípravu týchto medovníkov použite svoje obľúbené medovníkové cesto (to moje nájdete tu). Jedinou zmenou oproti môjmu pôvodnému receptu robím v tom, že do cesta pridám menej cukru (aj o tretinu), keďže sa medovníky v ňom budú po upečení ešte obaľovať.
Medovníkové cesto vyvaľkám a povykrajujem kolieska (veľkosť nechám na vašom uvážení).
Na vykrojené koliesko položím kúsok marcipánu a prikryjem ďalším kolieskom. Okraje spojím k sebe. Ak by ste chceli mať istotu, že sa vám počas pečenia nerozlepia, použite ako "lepidlo" bielok. Okraje kolieska, na ktoré ste položili marcipán ním potrite a dobre pritlačte.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 10 - 13 minút, v závislosti od veľkosti koliesok.
Ihneď po upečení namáčam medovníky do rumu a obaľujem v prírodnom trstinovom cukre.
Alkohol by mal (vraj) časom vyprchať, tak medovníky by teoreticky mohli ochutnať aj deti. Ak by ste im predsa len chceli pripraviť verziu bez alkoholu, tak medovníky ihneď po upečení potrite rozšľahaným vajíčkom (postačí aj bielok) a "namočte" do cukru.
Vy si však určite pripravte túto rumovú verziu! 😉
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kváskové panettone
Vianočný koláč
Linecké pečivo bez múky
Zázvorové rožky
Zlepované kešu hviezdičky
Medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Striekané linecké pečivo
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje