5 vajíčok
1 šálku práškového cukru
250 g masla
1 šálku plnotučného mlieka
1 ČL vanilkového extraktu
3 šálky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
cca 2 PL kakaa
cca 2 PL teplej vody alebo mlieka
Príprava
Kroky: 6
Zebrový koláč môžete pripraviť z akéhokoľvek cesta, ktoré viete "zafarbiť". Nemusíte sa držať môjho receptu, pokojne použite svoj osvedčený bábovkový.
Celé vajíčka vyšľahám s cukrom do svetlej a hustej peny.
Postupne zašľahám roztopené (a vychladnuté) maslo spolu s mliekom a vanilkou.
Nakoniec pridám múku a prášok do pečiva.
Polovicu cesta zafarbím kakaovým práškom, ktorý som si rozmiešala v troche teplej vody (alebo môžete použiť aj teplé mlieko).
Okrúhlu tortovú formy vymažem maslom a vysypem múkou. Lyžicou do nej striedavo vrstvím "biele" a "hnedé" cesto.
Pečiem v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 30 - 35 minút.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Jemná tvarohová torta
Bodkovaná bábovka
Jablkové muffiny z mandľového masla
Citrónovo-makový chlebíček
Slivkový koláč s vločkami
Marhuľové rezy
Mandľovo-malinový koláč
Medový krémeš
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Škoricové muffiny
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje