Linecké pečivo trochu inak

Nie každý má však dostatok času, či trpezlivosti na ich prípravu. I keď nie je nijako náročná, predsa len si vyžaduje svoj čas. Vaľkanie, vykrajovanie a následné zlepovanie džemom nám niekedy zaberú aj dva dni. Jeden deň pečieme, druhý deň zlepujeme.
Ak by ste si chceli toto krehké pečivo pripraviť v "zrýchlenej" verzii, mám pre vás jeden tip.
Cesto na linecké koláčiky vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Okraje môžete zarovnať ozdobným (vlnkovým) radielkom, ale nie je to podmienka. Do stredu vyvaľkaného cesta dajte vami vybraný džem a rozotrite ho tak, aby vám zostali okraje cesta voľné. Tie preložte na časť rozotretého džemu a pečte vo vyhriatej rúre do zlatista. Po upečení a vychladnutí krájajte na jednotlivé rezy.
Veľkosť obdĺžnika si zvoľte podľa toho, aké veľké (široké) výsledné rezy chcete. Keďže ide naozaj o krehké pečivo, odporúčam to s jeho veľkosťou neprehánať, aby sa nakrájané rezy nelámali.
Na stránke nájdete hneď niekoľko receptov na linecké pečivo, ktorými sa môžete nechať inšpirovať:
Linecké pečivo
Ovsené linecké koláčiky
Linecké pečivo bez múky
Kakaové stromčeky
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Bezé roláda
Jam drops
Syrové praclíky
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Plnené medovníky
Perníková granola
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Tiramisu torta
Mandľovo-malinový koláč
Sušienky so slaným karamelom
Gyoza taštičky
Brokolicová polievka
Domáci hamburger
Tortový korpus
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Kysnuté cesnakové pagáče
Tvarohové pampúšiky
Tartaletky s čerešňovým želé
Medová torta
Čokoládové tartaletky
Jahodové tortičky
Cézar šalát
Punčové rezy
Vyskúšajte moje