Best Recipes
s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

potrebujeme:

tortové oblátky

power nougat

marhuľový džem

čokoláda na poliatie



Príprava
Kroky: 3

Oscar Pischinger bol známy obchodník v Rakúsko-Uhorsku, ktorý sa preslávil v druhej polovici 19. storočia oblátkovou tortou. A keďže to bol zákusok naozaj slávny, vzniklo za tie roky už množstvo jeho rôznych verzií. Robieva sa napríklad s maslovým čokoládovým krémom, posypaný orieškami, ... Ja som si vymyslela takúto jednoduchú a veľmi rýchlu verziu, ktorú zvládnu aj deti.

1.

Jednotlivé vrstvy oblátok som natrela striedavo marhuľovým džemom a power nougatom. Každú vrstvu som zopakovala 3x a vždy som ju jemne pritlačila o tú predchádzajúcu (oblátka, džem, oblátka, nugát, oblátka, džem, oblátka, nugát, ...).

2.

Takto poskladané rezy nechám do druhého dňa v chladničke, kedy oblátky nasajú jednotlivé chute a trochu zmäkknú. 

3.

Povrch rezov polejem roztopenou čokoládou a opäť nechám vychladiť. Ak chcete, môžete ešte povrch koláčika posypať nasekanými orieškami.

Množstvo jednotlivých ingrediencií zvoľte podľa toho, aké vysoké rezy chcete dosiahnuť. Ja som použila 7 kusov klasických obdĺžnikových oblátok. Keď použijete oblátky okrúhle vznikne vám zase klasická torta. 
S náplňou sa tiež môžete vyhrať do sýtosti. Použite buď iný džem, alebo ďalšie z radov zdravších nátierok a krémov ako sú kešu, pistácia, či mandľové maslo... Ja sa najbližšie chystám na kokosovú verziu, keďže my sme dom všetci kokosový závisláci. :-)

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Tvarohové guľky

Tvarohové guľky si pamätám z detstva. Moja babka ich pripravovala so studenou marhuľovou omáčkou. Ja som si vymyslela ich verziu bez cukru, s omáčkou jahodovou. Mňamka! Keď použijete zrelé, prirodzene sladké ovocie, tak naozaj nepotrebujete žiaden cukor.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly

s karamelovým krémom

Kokosové laskonky

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.