Best Recipes
s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

potrebujeme:

tortové oblátky

power nougat

marhuľový džem

čokoláda na poliatie



Príprava
Kroky: 3

Oscar Pischinger bol známy obchodník v Rakúsko-Uhorsku, ktorý sa preslávil v druhej polovici 19. storočia oblátkovou tortou. A keďže to bol zákusok naozaj slávny, vzniklo za tie roky už množstvo jeho rôznych verzií. Robieva sa napríklad s maslovým čokoládovým krémom, posypaný orieškami, ... Ja som si vymyslela takúto jednoduchú a veľmi rýchlu verziu, ktorú zvládnu aj deti.

1.

Jednotlivé vrstvy oblátok som natrela striedavo marhuľovým džemom a power nougatom. Každú vrstvu som zopakovala 3x a vždy som ju jemne pritlačila o tú predchádzajúcu (oblátka, džem, oblátka, nugát, oblátka, džem, oblátka, nugát, ...).

2.

Takto poskladané rezy nechám do druhého dňa v chladničke, kedy oblátky nasajú jednotlivé chute a trochu zmäkknú. 

3.

Povrch rezov polejem roztopenou čokoládou a opäť nechám vychladiť. Ak chcete, môžete ešte povrch koláčika posypať nasekanými orieškami.

Množstvo jednotlivých ingrediencií zvoľte podľa toho, aké vysoké rezy chcete dosiahnuť. Ja som použila 7 kusov klasických obdĺžnikových oblátok. Keď použijete oblátky okrúhle vznikne vám zase klasická torta. 
S náplňou sa tiež môžete vyhrať do sýtosti. Použite buď iný džem, alebo ďalšie z radov zdravších nátierok a krémov ako sú kešu, pistácia, či mandľové maslo... Ja sa najbližšie chystám na kokosovú verziu, keďže my sme dom všetci kokosový závisláci. :-)

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Tvarohové guľky v jahodovej omáčke

Tvarohové guľky si pamätám z detstva. Moja babka ich pripravovala so studenou marhuľovou omáčkou. Ja som si vymyslela ich verziu bez cukru, s omáčkou jahodovou. Mňamka! Keď použijete zrelé, prirodzene sladké ovocie, tak naozaj nepotrebujete žiaden cukor.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Marhuľové rezy

Podobný koláčik si pamätám z detstva. Namiesto pátrania po jeho recepte som trochu zaimprovizovala a "vymyslela" som si svoj vlastný.

Krehké ovocné košíčky

Jednoduchý a pritom oku lahodiaci osviežujúci letný dezert. Náplň, či zdobenie môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie.

Ovsené lievance s jablkom

Raz do týždňa si naše deti vypýtajú sladký obed. A obyčajne by to mali byť palacinky. Tento raz som im ale pripravila tieto skvelé ovsené lievance. Jablko im dodá sladkosť, preto pridávať do nich cukor je úplne zbytočné.

Jahodové nanuky

Leto bez zmrzliny, či nanukov si vie predstaviť asi iba málokto. Mať preto zásobu domácej mrazenej pochúťky je u nás doslova nevyhnutnosť. Ich príprava je veľmi jednoduchú a najmä oveľa rýchlejšia, ako ísť pre ne do obchodu..

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem

s vločkami a tvarohom

Šťavnatý ríbezľový koláč

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z pomalého hrnca

Trhané bravčové mäso

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty